fbpx

O NAMA

DOBRODOŠLI u

VINARIJU KROLO

Vinarija Krolo stara je 12 godina, posjeduje 6 hektara vinograda, a prva berba bila je 2007. godine. Kapacitet vinarije uskoro bi trebao dosegnuti brojku od 40.000 boca vina. U našoj ponudi imamo 5 sorti; Cabernet sauvignon, Merlot, Kaštelanski Crljenak, Chardonnay i Pošip.
geografski položaj

vinograda

Strmendolac je malo mjesto udaljeno 30 kilometara sjeverno od Splita, a zadnja je crta uzgajanja vinove loze zbog nadmorske visine te oštre kontinentalne klime čiji uzrok su planinski lanci koji okružuju ovo područje. Tijekom cijele godine u noćnim satima temperatura je vrlo niska, uključujući i ljeta kada temperatura padne čak i do ispod 15 C stupnjeva. Upravo te temperaturne razlike daju sklad između kiselina i sladora, odnosno, grožđe doseže visoku razinu sladora, dok kiseline ne padaju ispod normalne razine. To znači da vina mogu biti vrlo snažna sa visokim vrijednostima kiseline što je vrlo bitno za proivodnju izričito voćnih i svježih vina.
U obitelji Krolo uzgoj vinograda na ovom području je tradicija stara preko 300 godina, ali Dražan Krolo je jedini potomak koji se odlučio i profesionalno baviti vinogradarstvom. Rođen je 1964. godine, a proizvodnjom vina počeo se baviti prije 12 godina prvenstveno iz ljubavi. Danas, Krolo vina imaju prepoznatljivi okus i kvalitetu te desetke priznanja iz cijelog svijeta.
upoznajte

naš tim

Leo Gracin
Leo Gracin
Enolog
Mišo Marasović
Mišo Marasović
Voditelj podruma
Fani Tomaš
Fani Tomaš
Prodaja i distribucija
Lana Marasović
Lana Marasović
Vinske ture

Video

Galerija slika

Primajte naše obavijesti, novosti, posebne pogodnosti i pozivnice