fbpx
DOBRODOŠLI u

VINARIJU KROLO

Početak novog tisućljeća za obitelj Krolo bio je ujedno i početak planiranja povratka zemlji svojih predaka. Danas, desetljećima kasnije, to područje oštre kontinentalne klime dom je vinima punog tijela, prepoznate elegancije i jedinstvene svježine.

Vinogradarstvo je u obitelji Krolo tradicija stara preko 300 godina no Dražen Krolo jedini je potomak koji je uz duboko poštovanje prema naslijeđu, vinu posvetio svoj privatni i poslovni život, zarazivši tom strašću i ostatak obitelji.

geografski položaj

vinograda

Na više od šest hektara zemlje, Krolini vinogradi smješteni su na području Strmendolca, maloga mjesta u Dalmatinskoj zagori. Udaljeno je 30-tak kilometara sjeverno od Splita te je zadnja geografska linija uzgajanja vinove loze. Zbog nadmorske visine te oštre kontinentalne klime koju formiraju planinski lanci kojima je područje okruženo, tijekom cijele godine noćne temperature su relativno niske. Čak i ljeti temperature ovdje noću padaju i do 15 stupnjeva Celzijevih no upravo ta posebnost ove lokacije, uz veliki trud, nesvakidašnju strast i tvrdoglavost Dražena Krole zaslužni su što grožđe doseže visoku razinu sladora, dok kiseline ne padaju ispod željenog nivoa. Stoga su voćnost i svježina glavne karakteristike svih pet sorti u ponudi.
A nakon berbe, kada loza može napokon na neko vrijeme da počine, započinje složeni proces proizvodnje. Minimalno dvije, odnosno tri godine potrebne su kako bi sazrijevanje dostiglo savršenu razinu i do 40.000 boca vina Krolo stiglo na tržište svake godine.
upoznajte

naš tim

Fani Tomaš
Fani Tomaš
Prodaja i distribucija
Mišo Marasović
Mišo Marasović
Voditelj podruma
Filip Petrić
Filip Petrić
Wine Tasting
Karla Krolo
Karla Krolo
Wine Tasting

Video

promo_video

Galerija slika

Primajte naše obavijesti, novosti, posebne pogodnosti i pozivnice